Grafik Tasarım Bölümü Mezun Öğrencilerinden Onur Arno Yıldız BASE 2021’de Yer Almaya Hak Kazandı!

05.10.2021

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde, bu yıl beşincisi gerçekleşen BASE, 29 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluştu. Haliç Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü 2021 mezunlarından Onur Arno Yıldız, diploma projesi olarak yaptığı "Noksan" adlı kitabıyla sergiye katılmaya hak kazandı. Öğrencimizi ve projeye destek veren Öğr. Gör. Pelin Özkeskin hocamızı tebrik ederiz.

“Noksan kitabı farklı etnik kimlikler hakkında derlenmiş bilgileri ve Türkçedeki ırkçı deyimleri içermektedir. Kitabın içerisinde, hangi etnik kimlikten bahsedilmişse o kimliğin baş harfi bölüm boyunca eksiltilerek bozuk, yapı sökümcü bir anlatım oluşması tercih edilmiştir. Harfleri eksiltilmiş bu anlatılar, ırkçı zihniyetin toplumu ne kadar eksik gördüğünün yazınsal ve imgesel bir temsilidir. Kaybolan harfler ise görmezden geldiğimiz farklı etnik grupların bir temsilidir.” O.Y