Grafik Tasarım Bölümü Mezun Öğrencilerinden Altuğ Karakahya BASE 2021’de Yer Almaya Hak Kazandı!

05.10.2021

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde, bu yıl beşincisi gerçekleşen BASE, 29 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluştu. Haliç Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü 2021 mezunlarından Altuğ Karakahya, diploma projesi olarak yaptığı "Göbeklitepe Ancient Board Game" adlı çalışmasıyla sergiye katılmaya hak kazandı. Öğrencimizi ve projeye destek veren Öğr. Gör. Nalan Kantar hocamızı tebrik ederiz.

"Kutsal bilince sahip olan Göbeklitepe, verimlilik kültürünün izlerini taşımaktadır. Bunun yanında ölüm ve yeniden doğum ile ilişkili, ölümden sonra hayatın olduğuna dair inançları ve taşlar üzerine uygulanan kompozisyonlarıyla bilinen en eski kült yapı topluluğudur. Eserim, bu kutsal alanın yapı sanatında önemli rolü olan t sütunları, hayvan çizimleri, figürleri ve sembollerinin taşıdığı mitsel anlamlarından oluşan antik kutu oyunudur." A.K